Détendre

SCHIMMELNAGELS – ZORGTRAJECT

SCHIMMELNAGEL BEHANDELEN / KALKNAGEL BEHANDELEN

Een schimmelnagel – ook wel kalknagel – is een schimmelinfectie van één of meerdere nagels van de voeten of handen. Deze enorm vervelende aandoening kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen. Schimmelnagels kunnen plotseling de kop op steken. Veel mensen krijgen er vroeg of laat wel eens mee te maken. Er zijn veel huis-, tuin- en keukenproducten op de markt verkrijgbaar, maar een hardnekkige schimmelnagel laat zich niet gemakkelijk behandelen en is een langdurige kwestie.

De Medisch Pedicure met specialisatie Schimmelnageldiagnostiek kan beoordelen of uw nagels aangetast zijn door schimmel. Om er 100% zeker van te zijn dat het om een schimmelnagel gaat, bieden wij de mogelijkheid een monster in te sturen naar het St. Radboud-ziekenhuis in Nijmegen. Het aangeleverde materiaal wordt geanalyseerd in het laboratorium en u krijgt met twee weken uitslag. Bij twijfel adviseert Detendre Huid & Voet verzorging altijd deze betrouwbare analyse te laten uitvoeren zodat het advies en eventuele behandeling nog gerichter kan worden uitgevoerd. De kosten hiervoor zijn voor eigen rekening, de keuze is daarom altijd aan u.

 

SCHIMMELNAGEL BEHANDELING

Wanneer u een schimmelnagel onbehandeld laat kunnen deze na verloop van tijd geelbruin of zelfs bruinzwart van kleur worden. Er treden pijnklachten bij het dragen van schoenen omdat de nagels onbeheersbaar dik worden. Na een tijd zal de nagel loslaten en soms zelfs er af vallen. Vervolgens zal er wel een nieuwe nagel groeien, maar deze is tevens geïnfecteerd met de hardnekkige schimmels. Het proces begint dan dus helemaal opnieuw. Gelukkig kan dit vervelende patroon doorbroken worden. Maak een afspraak met onze praktijk, de Medisch Pedicure zal samen met u de beste aanpak bespreken en levert gespecialiseerde voetzorg.

 

BELANGRIJK

Een schimmelnagel is erg besmettelijk daarom is het behandelplan voor thuis zeer belangrijk. Hier kunt u al mee starten vóór de behandeling. Hierdoor bent u goed voorbereid op de behandeling door de Medisch Pedicure en is er minder kans op een herbesmetting wat bijdraagt aan een succesvolle aanpak. Het belangrijkste is dat u heel consequent bent in het navolgen van onderstaande adviezen zodat de cirkel wordt doorbroken en de schimmelsporen uit uw omgeving verdwijnen.

 • Starten met antischimmelcrème op nagels en nagelwallen en riemen (2 keer per dag)
 • Starten antischimmel-poeder en/of schoenspray in de schoenen (dagelijks)
 • Alle sokken/panty’s/maillots op 60 graden wassen
 • Beddengoed op 60 graden wassen
 • Oude nagellak weg gooien (de schimmel zit in uw nagellakpotjes)
 • Nagelschaar en nagelknipper uitkoken

Bij Detendre Huid & Voet verzorging kunt u een compleet producten pakket aanschaffen om uw thuis behandelplan direct te kunnen starten.

 

AFSPRAAK MAKEN VOOR EEN SCHIMMELNAGEL BEHANDELING

Hebt u ook last van een schimmelnagel en wilt u deze zo snel mogelijk laten behandelen? Neem dan direct contact op met de geschoolde en ervaren professionals van Deténdre Huid & Voet verzorging. Tijdens een intakegesprek kijken we naar het probleem en bespreken we met u wat de verschillende behandelingsmogelijkheden rondom schimmelnagels zijn.

Maak een afspraak met onze praktijk voor een vrijblijvend en gratis advies,  bel 079-5939309

 

WELK RESULTAAT KUNT U VERWACHTEN?

Afhankelijk van hoe lang de schimmel al aanwezig is, de mate van nagelaantasting en het zelfherstellend vermogen van cliënten zijn de resultaten verschillend en bij iedereen anders. We streven altijd naar volledig herstel van de nagels!

Verder volg deze adviezen goed op voor een optimaal resultaat:

 • Nagels dun laten frezen door de medisch pedicure
 • Antischimmelcrème op de voeten (2 keer per dag)
 • Antischimmel poeder of spray in de schoenen (dagelijks)
 • Na de behandeling schone sokken aan (die op 60 graden zijn gewassen)
 • Na de behandeling het bed verschonen
 • Voeten goed afdrogen tussen de tenen
 • Op slippers lopen in een openbare ruimte
 • Ophogen van de zuurgraad van uw huid met een goede voetencrème
 • Eventueel kunt u dagelijks uw schoenen drogen met de Shoefresh schoendroger (bij ons verkrijgbaar)

Houdt u er rekening mee dat direct na de behandeling er nog geen verschil te zien is van de nagels. De nagels hebben een hersteltijd nodig van 9 maanden tot een jaar. Zit de schimmel tot in de matrix (de wortel) van de nagel, dan moet u rekenen op ruim één jaar en wellicht iets langer. De nagels zullen gedurende het behandelproces gaan uitgroeien en er zal een gezonde nagel verschijnen aan de basis. De uitgroei uit de wortel kan zo circa 4 maanden gaan duren voor het goed zichtbaar wordt. Tijdens het behandelproces zullen de nagels gaan veranderen, de nagels worden minder dik en geel. Daarnaast is er steeds meer een gezonde, roze nagel zichtbaar.