Détendre

Wratten kunnen veilig en succesvol worden behandeld met de Foxlaser

Hiervoor kunt u nu ook terecht bij Détendre Huid & Voet verzorging.

Wat zijn wratten eigenlijk?

Wratten zijn zogenaamde goedaardige huidvereffenheden. Het zijn onschuldige maar vervelende aandoeningen die soms voor veel overlast zorgen. Als je ze op het gezicht of op handen hebt, kan het ook een cosmetisch probleem zijn. Een wrat heeft vaak een bloemkoolachtig uiterlijk en is een vast aanvoelend, uitgroeisel van de huid. Wratten kunnen in vorm, grootte en aantal erg van elkaar verschillen. De officiële benaming voor wratten is verruca en worden door een virus veroorzaakt.

De wrat vormt eigen weefsel dat niet doorgroeit in omliggende huid. Eigenschap van de wrat is dat het een eigen bloedcirculatie opbouwt vanuit de onderliggende huidlaag. Hierdoor kan de wrat voedingstoffen opnemen vanuit de bloedcirculatie en steeds groter worden. Bij verminderde afweer ziet men wratten vaker weer terugkomen. Ze verschijnen vooral op plaatsen die veel zonlicht krijgen, zoals op de hand. Ook voetwratten zijn een veel voorkomend probleem.

Hoe werkt een wratten-laserbehandeling?

De Foxlaser is 1064 nm werkt veilig en effectief direct op het wratweefsel. De omliggende huid wordt niet belast zoals dat bijvoorbeeld bij stikstofbehandelingen wel het geval is. De warmte van de laser zorgt ervoor dat de vaatjes worden afgesloten die de wrat van zuurstof en voedingsstoffen voorzien. Hierdoor zal de wrat afsterven en als een korstje van de huid afvallen. De huid zal zich langzaam normaliseren. Het voordeel van de Foxlaser ten opzichte van stikstof of wegsnijden van de wrat is dat er geen kuiltje of litteken resteert nadat de huid is hersteld. Voor een goed eindresultaat zijn mogelijk meerdere behandelingen nodig. Circa 5 tot 6 behandelingen met tussenliggende periode van 3 tot 4 weken.